Мікразим / Факти

Правда чи Міф?

Перед вами 12 дивовижних фактів про травлення людини і ферменти. Спробуйте визначити, правда це чи міф?
Так, це факт
Ні, це міф
Так, це міф
Ні, це факт
1

В Європі не виробляються  ферменти в таблетках.

 

x
Таблетки повільно розчиняються в шлунку, а частина ферментів при такому транспортуванні втрачають активність.
Саме тому для Мікразиму вибрана форма мікрогранул, поміщених у капсулу.
Капсула швидко розчиняється в шлунку, мікрогранули за рахунок розміру миттєво потрапляють у тонкий кишечник, вивільняючи панкреатин.
Таблетки повільно розчиняються в шлунку, а частина ферментів при такому транспортуванні втрачають активність. Саме тому для Мікразиму вибрана форма мікрогранул, поміщених у капсулу. Капсула швидко розчиняється в шлунку, мікрогранули за рахунок розміру миттєво потрапляють у тонкий кишечник, вивільняючи панкреатин.
2

Основне перетравлювання відбувається в шлунку

 

x
Шлунок лише подрібнює їжу – перетравлюється вона в тонкому кишечнику. Тільки потрапивши туди, кашка зі шлунку перемішується з ферментами, які розщепляють жири, білки і вуглеводи для подальшого засвоєння необхідних речовин. Саме тому так важливо підтримувати необхідну кількість ферментів.
Насправді основне травлення відбувається в тонкому кишечнику. Шлунок тільки перетравлює з'їдене до невеликих рідких порцій, які прямують далі. І лише потрапивши в тонкий кишечник, їжа піддається дії ферментів. Ферменти розщепляють білки, жири і вуглеводи, що й складає основну частину процесу перетравлювання. Для легкого і швидкого перетравлювання потрібно підтримувати необхідний рівень ферментів.
3

Довжина травного тракту людини не перевищує його зріст

 

x
Ні, це не так. Травний тракт людини в довжину у декілька разів перевищує людський зріст і складає 8-10 метрів. Це довше, ніж у хижаків, і коротше, ніж у травоїдних. Відповідно, білки і жири засвоюються дещо довше. Саме тому так важливо забезпечити безперебійне травлення на усіх ділянках цього внутрішнього «тунелю».
Вірно, наш травний тракт набагато довше і досягає 8-10 метрів у довжину. Це довше, ніж у хижаків, і коротше, ніж у травоїдних. Відповідно, білки і жири засвоюються дещо довше. Саме тому так важливо забезпечити безперебійне травлення на усіх ділянках цього внутрішнього «тунелю».
4

Якщо поснідати на 300 ккал бутербродом з маслом, ситість триватиме довше, аніж з'їсти на тих самих 300 ккал одного хліба.

 

x
Жири засвоюються довше, ніж вуглеводи, тому і почуття ситості триватиме довше. Першими засвоюються вуглеводи, потім білки, останніми – жири. Тому Мікразим містить комплекс з трьох основних ферментів, які допомагають перетравлюванню усіх 3-х складових – амілази для вуглеводів, протеази для білків і ліпази для жирів.
Важливо не лише, скільки ккал ми отримуємо, але і чим саме ми їх набираємо. Жири засвоюються набагато повільніше за вуглеводи, тому почуття насиченості зберігається довше. Першими засвоюються вуглеводи, потім білки, останніми – жири. Тому Мікразим містить комплекс з трьох основних ферментів, які допомагають переварити усі 3 складових – амілазу для вуглеводів, протеазу для білків і ліпазу для жирів.
5

Ферменти – це такі стійкі сполуки, які діють за будь-яких умов

 

x
Ферменти – вередливі речовини: активуються при температурі 37-38 градусів, для них є шкідливими сонячне світло і кисень. Починають діяти наші власні ферменти тільки в дванадцятипалій кишці.
Саме тому Мікразим має двохоболонкову систему. Оболонка капсули швидко розчиняється в шлунку, мікрогранули миттєво потрапляють у дванадцятипалу кишку, де вже вивільняють панкреатин, що містить необхідні ферменти
Усе вірно! Ферменти – вередливі речовини: активуються при температурі 37-38 градусів, для них є шкідливими сонячне світло і кисень. Починають діяти наші власні ферменти тільки в дванадцятипалій кишці. Саме тому Мікразим має двохоболонкову систему. Оболонка капсули швидко розчиняється в шлунку, мікрогранули миттєво потрапляють у дванадцятипалу кишку, де вже вивільняють панкреатин, що містить необхідні ферменти.
6

За необхідності Мікразим може використовуватися мусульманами

 

x
Лікування ліками, що містять наджасу, можливе за умови, що не можна знайти їм заміну. Ферменти рослинного походження існують, проте їхня ферментативна активність настільки низька (за деякими даними, в 75 разів нижча за ферменти тваринного походження), що вони не набули широкого застосування в практиці.
Ні, це не зовсім так. Панкреатин, що входить до складу Мікразиму, дійсно містить витяжку з підшлункової свині. Проте ось як коментує вживання таких ліків Імам Нававі: «Лікуватися, використовуючи наджасу, окрім спиртовмісних речовин, дозволяється, навіть якщо в цих ліках будуть об'єднані усі наджасу, окрім п'янких речовин...». Тобто подібними препаратами дозволяється лікуватися, якщо не можна знайти інші, чисті ліки, які можуть замінити наджасу.
7

Мікразим можна приймати як курсами, так і разово

 

x
Усі ми час від часу переїдаємо. Напередодні свят це особливо актуально. Тільки уявіть: для повного перетравлювання щедрої святкової вечері нашому організму потрібно до 72 годин! Прискорити цей процес, розвантажити органи травлення і позбавитися тяжкості і дискомфорту допоможе лише 1 капсула Мікразиму, яку приймають кожного разу під час таких прийомів їжі або одразу після них. Курсові прийоми препарату зазвичай рекомендуються у разі проблем з органами травлення – дозування і тривалість варіюються залежно від їх складності.
Ні, Мікразим дійсно можна приймати як курсами, так і разовими прийомами. Усі ми час від часу переїдаємо. Напередодні свят це особливо актуально. Тільки уявіть: на повне перетравлювання щедрої святкової вечері нашому організму потрібно до 72 годин! Прискорити цей процес, розвантажити органи травлення і позбавитися тяжкості і дискомфорту допоможе лише 1 капсула Мікразиму, яку приймають кожного разу під час таких прийомів їжі або одразу після них. Курсові прийоми препарату зазвичай рекомендуються у разі проблем з органами травлення – дозування і тривалість варіюються залежно від їх складності
8

Підшлункова залоза майже не бере участі в процесі травлення

 

x
Ні, це не так. Підшлункова залоза є ключовим органом травлення і обмінних процесів в організмі. Сік підшлункової залози містить ферменти, які розщепляють їжу до того стану, в якому вона може бути засвоєна організмом. Саме тому при недостатності підшлункової залози рекомендується приймати курси ферментів, щоб розвантажити постраждалий орган і відновити ферментну недостатність. Без цього нормальне травлення неможливе.
Вірно, без підшлункової залози нормальне перетравлювання їжі було б неможливе. Сік підшлункової залози містить ферменти, які розщепляють їжу до того стану, в якому вона може бути засвоєна організмом. Саме тому при недостатності підшлункової залози рекомендується приймати курси ферментів, щоб розвантажити постраждалий орган і відновити ферментну недостатність.
9

Ферментні препарати викликають звикання, організм перестає виробляти власні ферменти

 

x
Проводилося дослідження*: добровольці приймали протягом 4-х тижнів добову дозу панкреатину, в 6-12 разів більше рекомендованої при різних захворюваннях. При цьому жодних побічних ефектів виявлено не було, після відміни курсу організм виробляв ферменти в тих самих об'ємах, що й до курсу. Жодної небажаній адаптації до препаратів виявлено не було. (*Дослідження H. Friess і співавторів)
Дійсно, це міф. Поліферментні препарати на основі панкреатину не викликають звикання навіть при перевищенні рекомендованих дозувань.
10

Капсулу Мікразиму не можна розкривати

 

x
Деяким дітям і літнім людям складно проковтнути – в цьому випадку можна розкрити капсулу і випити мікрогранули, запивши їх великою кількістю води. Також вміст капсули можна змішати з рідкою їжею (за умови, що вона буде з'їдена одразу).
Іноді дітям і літнім людям складно проковтнути капсули – в цьому випадку можна розкрити капсулу і випити мікрогранули, запивши їх великою кількістю води. Також вміст капсули можна змішати з рідкою їжею (за умови, що вона буде з'їдена одразу).
11

Їжа потрапляє в шлунок, завдяки законам гравітації

 

x
Коли ми ковтаємо, стравохід хвилеподібно скорочується, силою м'язів проштовхуючи їжу. Завдяки такій перистальтиці можна їсти хоч стоячи на голові, хоч у невагомості
Коли ми ковтаємо, стравохід хвилеподібно скорочується, силою м'язів проштовхуючи їжу. Завдяки такій перистальтиці можна їсти хоч стоячи на голові, хоч у невагомості
12

У середньому протягом року людина з'їдає близько 500 кг їжі

 

x
Вірно, без урахування води людина в середньому з'їдає близько півтонни їжі на рік
Без урахування води людина в середньому з'їдає біля півтонни їжі на рік
НЕ Є ЛІКАРСЬКИМ ЗАСОБОМ. ПЕРЕД ПРИЙОМОМ ПРОКОНСУЛЬТУЙТЕСЯ З ЛІКАРЕМ.
З інформацією ознайомлений(а), приховати